Maak van uw medewerkers experts in telefonische acquisitie

Door de juiste technieken voor telefonische acquisitie te gebruiken, kunnen uw personeelsleden hun slagingskansen aanzienlijk vergroten. Koud bellen (zoals telefonische acquisitie ook wel genoemd wordt) is een vak apart, maar wel een leuk vak. Daarom biedt BelContact een op maat gemaakte training telefonische acquisitie, ontworpen om uw medewerkers in staat te stellen elk telefoongesprek met vertrouwen en professionaliteit te voeren. Op die manier krijgen zij steeds meer plezier in acquisitiegesprekken en wordt de slagingskans vele malen groter.

De voordelen van telefonische acquisitie

Direct contact

Eén van de grootste voordelen van telefonische acquisitie plegen, is het directe contact dat uw medewerkers met potentiële klanten (prospects) hebben. Dit stelt ze in staat snel te reageren op vragen of bezwaren, waardoor ze potentiële klanten beter kunnen overtuigen van de waarde van uw product of dienst.

Hogere conversie

Telefonische acquisitie biedt de mogelijkheid tot een persoonlijke benadering. In tegenstelling tot massa-marketingmethoden kan het gesprek zo aangepast worden dat het inspeelt op de specifieke behoeften en interesses van elke individuele prospect. Dit leidt vaak tot hogere conversieratio’s.

Kostenbesparend

Verder kan telefonische acquisitie kosteneffectiever zijn dan andere vormen van marketing. Het vereist geen grote budgetten voor advertenties of evenementen en de resultaten kunnen worden gemeten en bijgestuurd in realtime, wat helpt om de return on investment te maximaliseren.

telefonische acquisitie - telefoontrainingen van belcontact

Het belang van koude acquisitie

Telefonische acquisitie wordt door velen ervaren als een uitdagende taak. Dit type acquisitie, vaak aangeduid als koude acquisitie, houdt in dat er contact wordt opgenomen met potentiële klanten om afspraken te maken. Gezien het ongevraagde karakter van deze interactie, is de kans op afwijzing groot en dat kan ertoe leiden dat uw personeelsleden het liever niet doen. Sommige mensen vermijden deze vorm van acquisitie zelfs volledig.

Dat is jammer, want als het op de juiste manier wordt uitgevoerd, kan het telefonisch benaderen van potentiële klanten een aanzienlijke toename van uw klantenbestand opleveren. De realiteit is namelijk dat er genoeg mensen zijn die geïnteresseerd zijn in uw product of dienst en openstaan voor contact. Uw medewerkers hoeven alleen maar de eerste stap te zetten!

training telefonische acquisitie - belcontact

De inhoud van de training telefonische acquisitie

Bij het voltooien van de training:

  • kunnen uw medewerkers verschillende verkoopstechnieken toepassen.
  • kunnen zij een duidelijke structuur toepassen voor hun gesprekken, wat leidt tot effectievere communicatie.
  • zijn zij in staat om een gerichte en succesvolle salespitch te leveren.
  • beheersen ze de kunst om een goede klik te maken aan de telefoon met de juiste personen.
  • kunnen ze de juiste vragen stellen om de juiste antwoorden te krijgen, waardoor ze de behoeften van de klant ontdekken.
  • zijn ze in staat om een aanbod op een gerichte manier te presenteren.
  • weten ze hoe ze bezwaren kunnen voorkomen en hoe ze effectief met bezwaren kunnen omgaan.

Daarnaast bespreken we altijd welke specifieke vaardigheden op het gebied van effectieve koude acquisitie u uw medewerkers mee wil geven. Op die manier zal de training exact aansluiten bij uw interne doelstellingen.

Neem nu contact op

Basisprincipes van effectieve telefonische acquisitie

De kracht van een sterke eerste indruk

Bij koude acquisitie is de eerste indruk nog belangrijker dan bij andere telefoongesprekken. Een krachtige openingszin maakt het verschil. Bij ons leren uw mensen om geen gebruik meer te maken van de traditionele zinnen zoals “Goedemiddag, u spreekt met X van bedrijf Y, wij zijn een organisatie die Z doet…”

In plaats daarvan, leren zij hoe ze de aandacht van de beoogde klant meteen kunnen grijpen met een boeiende en directe openingszin. Wij leren uw medewerkers daarnaast om hun stem te laten klinken als een vriendelijke uitnodiging, in plaats van als een verkooppraatje. Dit zal ervoor zorgen dat de persoon aan de andere kant van de lijn zich meer op zijn gemak voelt en eerder geneigd is om naar het aanbod te luisteren.

Het belang van luisteren tijdens koude acquisitie

Als uw medewerkers het meeste uit telefonische acquisitie willen halen, dan is er één principe dat zij echt in het achterhoofd moeten houden: luisteren is van onschatbare waarde. Hoewel dit voor de hand liggend lijkt, blijken er vaak kansen onbenut te blijven doordat er onvoldoende geluisterd wordt. Koopsignalen en bezwaren worden niet herkend, terwijl juist deze cruciale informatie kan leiden tot een afspraak of verkoop.

De vaardigheid is dus niet om het gesprek direct af te breken zodra er een ‘nee’ voorbijkomt, want merkwaardig genoeg biedt die afwijzing nieuwe mogelijkheden. Tijdens de training schenken wij hier veel aandacht aan, zodat uw medewerkers verborgen koopsignalen leren herkennen en vakkundig om kunnen gaan met bezwaren.

training telefonische acquisitie - belcontact

Maatwerk training voor uw bedrijf

Onze training telefonische acquisitie kan volledig worden aangepast aan de behoeften van uw bedrijf en uw team. Of uw team nu nieuw is in de verkoop of bestaat uit ervaren verkopers die hun vaardigheden willen aanscherpen, bij BelContact bent u aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact met ons op en geef uw medewerkers de vaardigheden die nodig zijn om uit te blinken in telefonische acquisitie. Samen zullen we uw bedrijfsdoelstellingen bespreken en ervoor zorgen dat de training naadloos daarbij aansluit.

Nog meer trainingen

Er zijn verschillende mogelijkheden om bij BelContact een training te volgen.

Telefonische acquisitie

Omschrijving training

Koud bellen? Dat is voor velen een drempel. Daarom geeft BelContact trainingen in telefonische acquisitie. Om te laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn.

Klantgericht telefoneren

Omschrijving training

Contact met de klant gaat vaak via de telefoon en u wilt graag dat dit soepel verloopt. Uw medewerkers leren in de training klantgericht telefoneren om klanten vriendelijk en professioneel te woord te staan.

Telefoon etiquette

Omschrijving training

Goede telefoon etiquette zorgt voor tevreden klanten, een uitstekende bedrijfsreputatie en zorgt ervoor dat uw medewerkers zelfverzekerd telefoneren.