Maak van uw medewerkers sterke gesprekspartners

Het opnemen van de telefoon lijkt misschien een eenvoudige handeling, maar het opbouwen van een constructief, klantvriendelijk gesprek is toch een grotere uitdaging. In onze Training Klantgericht telefoneren leren uw medewerkers niet alleen hoe zij klantgericht kunnen bellen, maar ook hoe zij kunnen meedenken met uw klant. Zij maken zich een klantgerichte aanpak eigen, zodat klantgerichtheid een tweede natuur wordt. Met deze training worden zij niet alleen vaardig in telefoneren, maar ontwikkelen uw personeelsleden ook een klantgerichte deskundigheid.

De voordelen van klantgericht telefoneren

Klanttevredenheid

De eerste prioriteit van klantgericht telefoneren is het tevredenstellen van de klant. Medewerkers worden opgeleid om actief te luisteren naar de klant, hun behoeften te begrijpen en passende oplossingen te bieden. Dit leidt tot een hogere klanttevredenheid.

Hogere loyaliteit

Door klantgericht te telefoneren, worden klanten behandeld met respect en aandacht. Dit bevordert klantloyaliteit en kan leiden tot herhaaldelijke aankopen, aanbevelingen en positieve recensies.

Efficiënte Probleemoplossing

Met de juiste training kunnen uw medewerkers snel en effectief problemen oplossen tijdens een telefoongesprek. Dit vermindert de wachttijd voor klanten en verhoogt de efficiëntie van uw bedrijf.

training klantgericht telefoneren
training klantgericht telefoneren

De inhoud van de Training klantgericht telefoneren

Bij het voltooien van de training:

  • weten uw medewerkers hoe ze de klant centraal moeten stellen tijdens telefoongesprekken.
  • kunnen zij het gesprek sturen en beheren zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de dienstverlening.
  • zijn ze in staat om klantverwachtingen te identificeren en aan te pakken.
  • beheersen ze technieken om de relatie met klanten te verdiepen.
  • kennen ze het belang van empathie en inleving.
  • weten uw medewerkers hoe ze om moeten gaan met ontevreden of boze klanten.
  • hebben ze geleerd hoe ze op een respectvolle en empathische manier slecht nieuws kunnen brengen.

De Training Klantgericht Telefoneren, die zorgvuldig is samengesteld door BelContact, legt de focus op de klant en is specifiek ontwikkeld om uw medewerkers de vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om elk telefonisch klantcontact zelfverzekerd en professioneel af te handelen. Door het gebruik van de juiste vaardigheden, zijn zij in staat om elke interactie om te vormen tot een positieve ervaring voor de klant. Dit leidt tot een verhoogde klanttevredenheid en klantloyaliteit.

Neem nu contact op

Basisprincipes van klantgericht telefoneren

De kracht van empathie en klantgerichtheid

Bij klantgericht telefoneren gaat het niet alleen om wat er gezegd wordt, maar ook om hoe het wordt gezegd. Wij leren uw personeel hoe ze een connectie kunnen maken met de klant door een open en empathische toon te gebruiken. Op die manier wordt de klant direct op zijn gemak gesteld. In onze training leren we het belang van betrokkenheid tonen, het verplaatsen in de klant situatie en niet bagatelliseren van het probleem. Het is belangrijk dat de klant het gevoel krijgt dat binnen uw bedrijf iedereen zijn uiterste best doet om het probleem dat is ontstaan op te lossen.

Het belang van actief luisteren bij klantgericht telefoneren

Signalen van tevredenheid of ongenoegen worden niet altijd opgepikt, terwijl juist deze cruciale informatie kan leiden tot een grotere klanttevredenheid en klantbinding. In onze Training Klantgericht Telefoneren besteden wij hier veel aandacht aan, zodat uw medewerkers de signalen van klanten kunnen herkennen en hier effectief op kunnen reageren. Actief luisteren is een belangrijke vaardigheid voor klantgericht telefoneren.

telefonische acquisitie - telefoontrainingen van belcontact

Maatwerk training voor uw bedrijf

Bij BelContact begrijpen we dat elk bedrijf uniek is en unieke behoeften heeft. Daarom passen we onze Training Klantgericht Telefoneren aan uw bedrijf en team aan. Of u nu een klein team van nieuwe medewerkers heeft of een groot team van ervaren medewerkers die hun vaardigheden willen aanscherpen, wij kunnen u helpen. Neem vandaag nog contact met ons op en geef uw medewerkers de vaardigheden die nodig zijn om effectief en klantgericht te telefoneren.

Nog meer trainingen

Er zijn verschillende mogelijkheden om bij BelContact een training te volgen.

Telefonische acquisitie

Omschrijving training

Koud bellen? Dat is voor velen een drempel. Daarom geeft BelContact trainingen in telefonische acquisitie. Om te laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn.

Klantgericht telefoneren

Omschrijving training

Contact met de klant gaat vaak via de telefoon en u wilt graag dat dit soepel verloopt. Tijdens de training klantgericht telefoneren leren uw medewerkers om klanten vriendelijk en professioneel te woord te staan.

Telefoon etiquette

Omschrijving training

Goede telefoon etiquette zorgt voor tevreden klanten, een uitstekende bedrijfsreputatie en zorgt ervoor dat uw medewerkers zelfverzekerd telefoneren.